Halk TV’de Deprem!

Halk TV’de Deprem!
Yayın Tarihi: 5.04.2019 11:49:00

Halk Tv’de 1 Nisan günü resmen bir deprem yaşandı!...

Uğur Dündar Twitter’dan Halk Tv ile olan bağlarını kopardığını “Halk televizyonunu bugünlere getiren ekipten Lale Özan Arslan, Semra Topçu, Rahmi Aygün, Barış Yarkadaş, Atakan Gültekin ve Gökhan Demirel’in işlerine son verilmiş! Bu haksızlığa karşı çıkıyor ve altı yıldır tek kuruş para almadan program yaptığım Halk TV’den ayrılıyorum.” Tweeti ile duyurdu.
Bende dahil pek çok kişi bunun 1 Nisan şakası olduğunu sandı.
Ama iş o kadarla kalmadı önce Semra Topçu ardından Rahmi Aygün paylaştıkları tweetlerle Halk Tv’den hiçte nazik olmayan bir şekilde koparıldıklarını duyurdular.
Hala şoktayım bu arada nasıl yani diyorum!
Hemen  Oya Lale hanımı aradım ve maalesef bizim 1 Nisan şakası sandığımız olayın gerçek olduğunu öğrendim.
Zaten sonrasında Lale Özan Arslan  2 Nisan’da şu tweet’i attı:
“10 yıllık emeğimin karşılığı, bu kadar çirkin olmamalıydı. Kararı verenlerin ne kadar iş bilmez olduğu bellidir, umarım Halk TV için iyi olur. Genel müdürümüz Şaban Sevinç’in bu kararda hiçbir dahli yoktur. ‘Derin İşler’ diyelim, veda edelim.”  

Tam seçim bitmiş sabah 6:30 lara kadar çalışmış insanlar bir anda kapıya konmuştu ve usta gazeteci Uğur Dündar bu haksızlığa göz yummayıp istifasını vermiş ve o çok izlenen Halk Arenası programınıda sonlandırdığını duyurmuştu.
Pekiyi ne olmuştu da Halk Tv’de 6 önemli isim bir anda işten çıkartılmıştı?!
Malum Halk TVnin kurulmasına  Deniz Baykal öncülük etmişti ve kanal CHP yanlısı bir yayın politikası sürdürmekte…
Ama CHP içinde özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında başta  Muharrem İnce olmak üzere bir iç muhalefet baş göstermişti.
Ve Halk TV’de bu muhalefet kanadının tarafında yer almıştı.
Halk TV’de her şey Mart ayı başında değişmeye başladı. Halk TV’nin Yönetim Kurulu’na Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal girdi.
Aslı Baykal’ın yönetime girmesiyle birlikte ekranada yansıyan değişimler baş gösterdi.
Artık nerede ise her programın içinde Serhan Asker yer almaya başladı..
Sosyal medyadaki yorumlara baktığımda herkes kimdir bu  Serhan Asker ? Neden her programın içinde soruları yer alıyor.
Serhan Asker Halk TV genel koordinatörlüğüne getirilmiş bir isim hatta en son 1 Nisan’da işten çıkartılan o 6 kişi ve onların arkasında duran bunca yıl yaptığı programları ve yazdığı kitapları ile Halk Tv'yi ayakta tutan en sağlam kalelerden biri olan Uğur Dündar veda tweetleri atarken o da İrfan Değirmencioğlu ile anlaştıklarını ilan eden tweeti atıyordu!

Tüm bu olup bitene halkta kayıtsız kalmadı!
2005 yılından beri müdavimi oldukları kanalda yıllarca emek veren insanların işten çıkartılmasına isyan ettiler.
Sosyal medyada yazılan yorumlara bakıyorum da artık kanalı izlemeyeceklerini yerine alternatif kanallar olan KRT ve Tele 1 i izleyeceklerini yazıyorlar…   
Eğer bu durum gerçekleşirse işten çıkarılmalara gerekçe olarak da gösterilen kanalın reytinglerinin düşmesi daha da gerçek hale gelecek!...
 
  
 
 

PAYLAŞ

 
 
 
 



YAZARIN SON YAZILARI


TÜM YAZARLAR



YAZARIN EN ÇOK OKUNAN YAZILARI