Reklam Alamayan Paralı Kanala!

Reklam Alamayan Paralı Kanala!
Yayın Tarihi: 2.01.2019 20:34:00
Yeni yıla merhaba dediğimiz şu günlerde televizyon ekranları adeta dizilerin sessizliğini yaşıyor!..
3 hafta gibi uzun bir süre TRT dışında hiçbir kanalda  dizilerin yeni bölümlerinin yayınlanmayacağı açıklanmıştı.Hal böyle olunca reytinglerde bile kanalların ana haberleri zirveye oturmuş durumda.
İzleyicide dertli ekranda sevdiği dizileri göremeyince yapımcılarda dertli akıbetleri ne olacak diye eh kanallarda dertli hangi diziye ne kadar reklam anlaşması yapılacak diye!...
Yani anlayacağınız herkes bir sıkıntılı...
Normalde her yeni yıla girdiğimiz ilk hafta yada ikinci haftaya kadar dizilerden yeni bir şey beklemeyiz ama bu sefer süre uzadı ve üç hafta ekranda yeni bölümler olmayınca neden niçin soruları sorulmaya başlandı.

Nedeni kanallar ile reklam verenler arasındaki anlaşma tam da bugünlerde yapılıyor ve şu günlerde dizilerin reklam pastasından ne kadar alacağı aşağı yukarı belli olma durumunda.
Reklam verenlerin bu dönem gözdesi TRT nin reyting rekortmeni dizisi "Diriliş Ertuğrul" ATV'nin dönem dizisi "Bir Zamanlar Çukurova" ve yine ATV'nin hem sevilen hem de kadına şiddet unsurları içerdiği için bazı kesimler tarafında kızılan "Sen Anlat Karadeniz" dizileri.
Bu üç dizi için herşey yolunda gözüküyor.
Bu üç dizinin yanına Show TV'nin fenomen dizisi "Çukur" ile Fox TV'nin beğenilen dizisi "Kadın"ı da ekleyebiliriz.Bu iki dizide banko reklamcıların gözdelerinden olacaktır.
Pekiyi geriye kalan diğer dizilerin akibeti ne olacak? 
İşte bu soru televizyon izleyicilerinin biraz ceplerini yakacak cinsten.
Çünkü  yüksek maliyetli diziler reklam pastasından yeterli reklamı alamadıkları takdirde ücretli platforma taşınacak!...
Pekiyi bizim dizisever toplumumuz buna hazır mı? Ya da bir diziyi izlemek için illa para vermeyi göze alır mı? Bu soruların cevabını sanırım çok yakında hep birlikte öğreneceğiz.

PAYLAŞ

 
 
 
 



YAZARIN SON YAZILARI


TÜM YAZARLAR



YAZARIN EN ÇOK OKUNAN YAZILARI