Seyirci Yüzleşme İle Yüzleşemedi!

Seyirci Yüzleşme İle Yüzleşemedi!
Yayın Tarihi: 6.03.2019 00:22:00

Uzun süredir merakla “Yüzleşme” dizisini bekliyordum.Kanal D nin iddialı ve hayli hatırı sayılır prodüksiyonlu yapımı “Yüzleşme “en sonunda 1.bölümü ile ekrana geldi.

Dört ortaklı yapım şirketi T-Company’nin Alanya’da kurduğu rüya gibi görsel güzellikte bir seti olan dizinin kadrosu da efsane.

Çok kaliteli oyuncuların bir araya geldiği “Yüzleşme” ister istemez insandan büyük beklenti yapıyor.Senaryo aslında çok basit yıllar evvel gerçekleşen “Fatmagül’ün Suçu Ne” tarzı bir olayın “Mezarına Tüküreceğim” filmine dönüşmüş hali Yüzleşme…

Dakka bir gol bir Tolga Güleç’in canlandırdığı Tunç’un ölümü ile intikam rüzgarı başlıyor!Tolga Güleç konuk oyuncu olmuş ve dizinin başında ölüp gitti.Bir an düşündüm keşke böyle başlamasaydı.Çünkü Tolga’nın oyunculuğunu severim ve bu dizide de gerçekten rolünü büyük oynamış tam bir psikopat olan Tunç’tan daha ilk dakikalarda nefret ettirmeyi bildi.Keşke ana kadroda olsaydı ve hikaye başka şekilde şekillenseydi.

Biraz fazla Hollywoodvari hareketler gördüm dizide mesela Zümrüt karakterinin abartılı oyunculuğu beni boğdu ne bilim çok büyük büyük oynayayım derken noluyoruz ne bu bağırtı çağırtı diyor insan…

Sosyal medyayaya bir göz gezdirdim insanlar olayı çözememişler Masal ve Gonca bağlantısı havada kalmış!
 

Sonra bir tarla sevdası herkes tarla peşinde ne ekecek biçeceksiniz arkadaş bu kadar kıymetli bu tarla…Adamın çocuğu ölmüş camide tarlayı konuşuyor!

Hande Doğandemir 1940’lardan kalma havası ile rolünü güzel oynuyor ama bir gıdım daha duygu şart seyirciye o duyguyu ilk bölümde geçiremedi benden söylemesi.

Uğur Yücel yani Fikret’in Masal ile karşılaşması ve o da Gonca’yı görmesi ve sonrası hastanelik olması  fonda çalan müzik güzel bir uyum içindeydi de o hastanede eve taşınması aman Allah’ım dedirtti.

Zeynep Eronat’ı yani Songül’ü uzun bir aradan sonra yine ekranda görmek çok hoş oldu.Hala aklımda Parmaklıklar Ardında Ziynet Kara karakteri var ne zaman Zeynep Eronat’ı görsem şimdi şuradan Ziynet çıkacak gibi geliyor ama bu sefer daha farklı naif bir rolde yinede belli olmaz ilerleyen bölümlerde kuzunun içinden bir kurt çıkabilir!...

Şerif Sezer efsanesi devam ediyor Bibi rolü ile uzlaşmacı ,birleştirici ,anaç bir kadını ondan daha iyi kim oynayabilirdi.

Engin Öztürk’ü bu dizide beğendim role oturmuş ve ilerleyen bölümlerde ona çok iş düşecek.

Yani anlayacağınız oyuncudan yana sıkıntı yok, görsellik had safhada o çiçek tarlalarını izlerken Kalender kasabasına yerleşesim geldi  inanın sanırım benimle aynı şeyi düşünen çok insan vardır.

Lakin senaryonun işlenişi biraz yavan her şey ilk bölümde zaten ortaya çıktı sis perdesi falan kalmadı aralanacak ölecekler belli , intikam alınacaklar belli,Masal belli Gonca belli  tek belli olmayan bu kadar devasa bir serveti Masal’ın nasıl elde ettiği…

Sanırım seyirci sırf bununla Yüzleşemedi!...


PAYLAŞ

 
 
 
 



YAZARIN SON YAZILARI


TÜM YAZARLAR



YAZARIN EN ÇOK OKUNAN YAZILARI