Türk İşi Dondurma Kalpleri Isıtıyor!

Türk İşi Dondurma Kalpleri Isıtıyor!
Yayın Tarihi: 14.03.2019 12:42:00
Yapımcı Mustafa Uslu şu günlerde kariyerinin en güzel işlerine imza atıyor.
2017 de vizyona giren “Sarıkamış Şehitleri”, Oscar’ı hala nasıl alamadığını düşündüğüm “Ayla” ,  Müslüm Gürses’in hayatını beyaz perdeye yansıtıldığı ”Müslüm” ve en sonda tarihten bir yaprak “Çiçero” filmleri Türk sinema tarihine altın harflerle yazılacak filmlerin sahibi Mustafa Uslu şimdi de Çanakkale ve Türk’ün gücünü farklı bir yönden ele aldığı “Türk İşi Dondurma” ile karşımızda….
Başrollerinde Şebnem Bozoklu, Erkan Kolçak Köstendil ve Ali Atay'ın bulunduğunu gerçek bir öyküden uyarlanan filmin kadrosunda Will Thorp, Marleen Mathews, Tristan Alexander ve James Farley gibi isimlerin yer aldığı filmin galası 13 Mart’ta UniqHall da yapıldı.
Film Çanakkale Savaşı sırasında Avustralya'da yaşayan iki Türk'ün ülkeleri için verdikleri mücadeleyi konu ediyor.1915 yılında memleketlerinde savaş çıktığını öğrenen ikili, Çanakkale’ye cepheye gitmeye karar verir. Ancak, yetkililer onların adadan çıkmalarına izin vermez. Bu sırada Avustralya’da Türkler aleyhine propaganda yapılmaya başlanır. İngilizler’in Avustralya’da asker devşirmek için broşür dağıttığını öğrenen iki Türk, ülkelerinde veremedikleri mücadeleyi Avustralya’da vermelerinin hikayesinden oluşuyor.



Komedi unsurlarıyla dramın yüksek oyunculuk performanslarıyla harmanlanmasından oluşan filmde Ali Atay ile Erkan Kolçak Köstendil ikilisinin uyumu ilk dikkat çeken unsur özellikle Ali Atay’ın oyunculuğuna hayran kaldım Erkan Kolçak Köstendil her ne kadar çukur etkisinde kalsa da on numara beş yıldız bir performans ile göz dolduruyor tek sıkıntı her cümlenin başındaki “gardaş” kelimesi bir süre sonra insanın beynini yemeye başlıyor!...
Şebnem Bozoklu sade ve kendini yansıtan tertemiz bir oyunculuk göstermiş bu filmde başarılı buldum kendisini dizi ekranından daha sempatik geldi bana bu filmde.Yabancı oyuncuları da tebrik ederim Türkçe dialoglarda çok başarılı buldum kendilerini.
Senaryo bazı yerlerde akılları zorlayabiliyor, hadi canım bu nasıl olur diyebilirsiniz  bazı sahnelerde ama işin aslında “1 Türk  Bin Cihana Bedel”felsefesi  yatıyor.Zaten Mustafa Uslu ilerleyen aylarda ve önümüzdeki sene ardı ardına vizyona girecek  ve yürekleri titretecek  kahramanlık üzerine iki  filme daha imzasını atmış ve en güzeli Sinem Öztürk Uslu ile yaptığı evlilikten geçtiğimiz gün doğan ikiz bebeklerine Mustafa ve Kemal adlarını vermesiyle Mustafa Kemal Atatürk sevgisini bir kez daha göstermiş bir yapımcı sanırım artık bunu kendine misyon edinmiş.


Kısacası ben kendisini ve ekibini yaptığı bu muhteşem işlerden dolayı bir kez daha tebrik eder Türk İşi Dondurma’yı  kaçırmayın izleyin derim.Çünkü siz dondurma ile soğuyacağınızı sanırken vatan millet aşkı ile kalplerinizin nasıl ısınacağını göreceksiniz bu filmde!...   
 

PAYLAŞ

 
 
 
 



YAZARIN SON YAZILARI


TÜM YAZARLAR



YAZARIN EN ÇOK OKUNAN YAZILARI