Vatanına Dön Mesajı Verdi!

Vatanına Dön Mesajı Verdi!
Yayın Tarihi: 26.05.2019 23:04:00

Eurovision bitti ama yankıları hala sürüyor….
Özellikle İsrail’de yapılan bir yarışmada Filistin bayrağı açan İzlanda temsilcisi Hatari grubundan büyük övgü ile bahsediliyor .Sahne şovları, görünüşleri  ve şarkıylarıyla hayli aykırı bir görüntü çizen grup büyük bir yüreklilik ve duyarlılık göstererek Filistin halkına destek vermesi ayrıca Eurovision şarkı yarışmasına konuk olarak katılan dünya starı Madonna’nın da aynı şekilde İsrail Filistin barışını temsil eden bir sahne şovu sergilemesi bu yılki yarışmaya damga vuran hareketlerdi.
Bir şarkı daha vardı ki benim sound olarak çok beğendiğim kazanmasını çok istediğim ama Eurovision düzeninde kazanmasının mucize olacağı  Jonida Maliqi’nin seslendirdiği Kthehu Tokës şarkısı ile Arnavutluk’tu.

Oldukça etnik ezgileri olan bu şarkı aslında müziğin ne kadar evrensel olduğunu kanıtlar nitelikte, tek kelime Arnavutça bilmeden bir şarkının tınılarında kaybolmak ve ruhunda hissetmek işte hepsini yaşadım bu şarkıda.
Biraz araştırdım şarkıda “Vatanınıza Dönün” diyormuş şarkıcı Jonida…
Arnavutluk’ta yaşayan halktan daha çoğu dünyanın pek çok ülkesine dağılmış durumdaymış ve Jonida’nın bu şarkısı onlara bir çağrı niteliğindeymiş hatta şarkıcının kız kardeşi de Kıbrıs’ta yaşadığı için şarkıcı bu şarkısının oldukça derinden hissederek okuyormuş.Şarkıcı Eurovision’a daha evvelde 1995 yılında 13 yaşındayken de katılmış hoş tabi aradan geçen yıllar ondan görsel olarak  hayli büyük bir değişim yaratmış!
Bu arada Arnavutluk eurovision’a göndereceği şarkıları Arnavutluk'un 57 yıllık şarkı yarışması Festivali i Këngës'i yarışması ile seçiyormuş.Yani anlayacağınız 1962 den beri muntazaman yapılan köklü bir şarkı yarışması Festivali i Këngës. keşke bizde de böyle bir şarkı yarışması olsa diyor insan mesela eskiden Kuşadası Altın Güvercin müzik yarışması vardı hatırımda besteler yarışırdı pop müziğin gelişimine hayli katkısı olan bir yarışmaydı.
Belki birgün yeniden Eurovision kapısını çalarız ve bizde o tatlı heyecanı yaşarız şimdilik sadece ruhumuza hitap edenler şarkılar ve ülkeleri desteklemekle yetinmek zorundayız!...
 
 

PAYLAŞ

 
 
 
 



YAZARIN SON YAZILARI


TÜM YAZARLAR



YAZARIN EN ÇOK OKUNAN YAZILARI