Vurgun Seyirciyi Vurdu mu?

Vurgun Seyirciyi Vurdu mu?
Yayın Tarihi: 7.02.2019 00:08:00

Çarşamba akşamı geldi çattı ve uzun süredir beklediğimiz Vurgun dizisi ilk bölümü ile seyircinin karşına çıktı…

Aslında hiçbir diziyi ilk bölümü ile yargılamamız gerek çünkü bunlar ısınma tırları seyircinin vereceği reaksiyona göre senaryoda oynamalar kesin olacaktır.

Ama ben yinede ilk bölüm üzerinden biraz eleştireyim gözüme çarpanları.

Öncelikle belirtmek isterim ki yapılabilecek en iyi cast bir araya gelmiş.Erkan Petekkaya, Deniz Çakır, Emre Kınay, Cemal Toktaş, Begüm Birgören ve usta isimler Aliye Uzunatağan, Ayşen İnci  ile Altan Erkekli ana kadroda yani daha iyisi şamda kayısı hesabı…

Şimdi gelelim göze çarpan , dokunan ,rahatsız edenlere…

Öncelikle ilk bölüm olmasına rağmen dizi çok durağan ve tanıdık sahnelere sahipti.Bir koma vakası ve onun etrafında gelişen olaylar ve hayatlar sinsilesi diziye  hakimdi,geçen seneler içinde neler olduğunu hem anlıyor hemde bir ihtimal geride kalanların hayatları başka türlü gelişmiştir diye umut ederek sabırla izlemeye devam etti.

Aslında tam  Türk filmlerini  aratmıyor senaryosu tamda Türk  halkının hoşuna gidecek cinsten bir hikaye!....Anlıyorsunuz ki uyuduğu süre içerisinde arkasından binbir iş çevrilmiş kahramanımızın ama pat diye uyanınca herkes şokta! Buraya kadar çok klasik, klişe , olağan ve durağan ..

Sonra kahramanımız pat diye uyanıyor ve işte dizi ondan sonra biraz  açılıyor,o anda devreye Erkan Petekkaya  oyunculuğu giriyor.Bu Erkan Amerika’da doğsaydı şimdi Hollywood starı olmuş oscarları sıra sıra malikanesine dizmişti.Adam efsane bir oyuncu Allahı var şimdi.

Erkan Petekkaya role nasıl hazırlanıyor bilmiyorum ama adeta yaşıyor ,herşeyi anladığı o an zamanı ve gerçekleri kavrayışını,kabul edemeyişini gözlerinden ses dahi çıkartamadan ağlayışından iliklerinize kadar hissediyorsunuz.

Hele oğlunun başkasına baba dediği anda mimikleri  ve vücut dili rolü damarlarında hissediyor görüntüsü verdi bana…Yani anlayacağını normal hayatta şen şakrak bir adam olan Erkan  Petekkaya tam bir drama ilk bölüm Dizinin ilk bölümünü adam resmen tek başına üstlenmiş gibi.

Deniz Çakır'ı  biraz donuk buldum yaşadığı şoku  çok geçiremedi bana  ama kalite oyuncu sonuçta ilerleyen bölümlerde kesin o donukluğu üstünden atacaktır.

Emre Kınay şimdilik daha geride planda kaldı sessiz ama ilerleyen bölümler büyük patlamaları olacaktır kesin..

Begüm Bingören'in  yani Asya’nın dizide ki konumunu 2.ci bölümde daha net anlayacağız muhtemelen çünkü hemşireden öte olduğu belli içindeki sırlar gün yüzüne çıkacaktır.Ben Asya hemşirenin esas bombasının kendi kızının Kemal’den olması diye düşünüyorum! Şimdi oha falan diyeceksiniz adam komadaydı 10 senedir Asya’nın kızı 5 yaşında nasıl olur falan diye ama unutmayın tüp bebek diye bir şey var! :))) Her neyse kafa karıştırmayalım ilerleyen bölümlerde görürüz ne olduğunu..

Turan yani Cemal Toktaş’a gelince tertemiz bir oyunculuğu var.Şahsen tanıdığım ve sevdiği bir oyuncu çok yetenekli bakmayın dizideki hallerine çok eğlenceli bir yapısı var sanatsal olarak çok yetenekli siz onu birde  eşi Nergis Öztürk ve Şevki Çepa ile Taş Kabare’de Düşperest müzikalinde izleyin görün bir…

Aliye Uzunatağ , Ayşen İnci ve Altan Erkekli gibi usta isimler ilerleyen bölümlerde bence diziye ağırlıklarını koyacak ve hatta Alzheimer görüntüsü veren Erkekli çok büyük olayların fitilini ateşleyecek…Bu arada gerek bu dizide gerekse Bir zamanlar Çukurova’da Alzheimer hastalığının altının çizilmesi çok iyi düşünülmüş pek çok kişinin tam olarak bilmediği bu rahatsızlığa dikkat çekilmesi alkışı alır…

Şimdi eğri oturup doğru konuşalım Vurgun Türk seyircisinin hoşuna gidecek cinsten eski tarz bir senaryo ama iş yapar mı evet yapar…Seyirciyi vurur mu evet vurur sırf Erkan Petekkaya ‘nın oyunculuğu için bile izlenir diyorum…


PAYLAŞ

 
 
 
 



YAZARIN SON YAZILARI


TÜM YAZARLAR



YAZARIN EN ÇOK OKUNAN YAZILARI